: این کارا باعث سرطان معده می شن

: این کارا باعث سرطان معده می شن 

سرطان معده در آدم یکی از بیماریای کشنده ایه که همراه با مشکلات جسمی بسیاریه. ما کارایی که به سرطان معده منجر می شن رو معرفی می کنیم. مصرف بعضی مواد غذایی، نوشیدنیا، بهداشت نادرست زندگی و چیزای دیگه ای به جز اینا جزو عواملی هستن که معده رو به دردسر انداخته و حتی خطر بروز سرطان رو زیاد می کنن. در این مطلب شما رو با این عوامل بیشتر آشنا می کنیم.

هر چند بیشتر سرطانای معده مربوط به هلیکوباکترپیلوری و عوامل ژنتیکیه اما بعضی از این نوع سرطان هم به عادتا و رفتارای روزانه ما مربوط می شه. مصرف بعضی مواد غذایی، نوشیدنیا، بهداشت نادرست زندگی و چیزای دیگه ای به جز اینا جزو عواملی هستن که معده رو به دردسر انداخته و حتی خطر بروز سرطان رو زیاد می کنن. در این مطلب شما رو با این عوامل بیشتر آشنا می کنیم.

میل به کباب کردن مواد غذایی
وقتی که مواد غذایی کباب می شن واکنشای شیمیایی هم شکل میگیره که باعث ایجاد رنگ قهوه ای شده و شایدً ترکیبات سرطان زا واسه معده هم تولید می شه. بهتره از قرار دادن مواد غذایی روی حرارت مستقیم آتیش دوری کنین. چون گرما مستقیم و دمای بالا باعث تشکیل ترکیبات سرطان زا در مواد غذایی می شه.

زیاده روی در مصرف سوسیس و کالباس
یافته های بررسی محققان نشون داده گوشتای فراوری شده مانند سوسیس، کالباس و چیزای دیگه ای به جز اینا مانند گوشتای قرمز و ماهیای دودی تحت اتهام بوده و مصرف اونا به اندازه بیشتر از 50 گرم در روز خطر دچار شدن به سرطان معده رو زیاد می کنن. گوشتای فرآوری شده و دودی شامل ترکیبات سرطان زا هستن. نیتریتا که واسه نگهداری و رنگ صورتی این مواد غذایی و یا هیدروکاربورهای معطر واسه گوشتای دودی جزو این ترکیبات سرطان زا حساب می شن.

نوشیدنیای خیلی داغ
نوشیدنیا داغ باعث آسیب دمایی به مخاط مری و بخش بالایی معده می شن. واسه همینه که در بعضی نواحی دنیا مانند آمریکای جنوبی و به خاص آرژانتین که مصرف نوشیدنی «ماته» رایجه دچار شدن به سرطان معده بیشتره. پیشنهاد می شه از مصرف نوشیدنیای داغ دوری کنین.

مصرف زیاد خیارشور، ترشیجات و چیزای دیگه ای به جز اینا
یافته های بررسیای محققان کره ای نشون میده که مصرف زیاد مواد غذایی نگهداری شده در سرکه مانند خیارشور، ترشیجات و چیزای دیگه ای به جز اینا باعث افزایش خطر دچار شدن به سرطان معده و مری می شه. البته خیارشور مسبب دچار شدن به این مریضی نیس. سرکه هم به تنهایی باعث افزایش خطر دچار شدن به سرطان معده نمی شه.

بلکه مشکل از راه آماده کردن این سبزیجات ناشی می شه. در کشورای آسیای جنوب شرقی، مصرف سبزیجات تخمیر شده رایجه. در واقع در بیشتر این کشورها سبزیجات در دبهای پر از آب شور یا سرکه به ترشی تبدیل می کنن. علاوه بر این اسیداستیک (سرکه) اثر پیشگیرانه سبزیجات از سرطان رو نابود می کنه. پیشنهاد می شه در مصرف خیارشور، ترشیجات و کلا سبزیجات تخمیر شده زیاده روی نکنین.

مصرف نمک بیشتر از 5 گرم در روز باعث افزایش خطر دچار شدن به سرطان معده می شه

مصرف زیاد نمک
چیپسا، سوسیس و کالباس، پنیرهای شور، تخمهای شور و چیزای دیگه ای به جز اینا جزو مواد غذایی پرنمک هستن. متأسفانه مواد غذایی شور باعث به خطر انداختن مخاط معده شده و نقش زیادی در دچار شدن به سرطان دارن. البته هنوز به طور دقیق مشخص نشده که نمک به تنهایی عامل ایجاد سرطان در معده می شه یا اینکه عاملیه

که در کنار هلیکوباکتری (مسبب 80 درصد سرطانای معده) خطر دچار شدن به سرطان رو زیاد می کنه. اما در هر حال انگار نمک زمینه رو واسه منتشر کردن و افزایش این باکتری جفت و جور می سازه.به نظر کارشناسان بین مصرف نمک زیاد و دچار شدن به این نوع سرطان رابطه هست. یافته های بررسیا نشون داده

که مصرف نمک بیشتر از 5 گرم در روز باعث افزایش 10 درصدی خطر دچار شدن به سرطان معده می شه. در کشوری مانند ژاپن که نمک زیادی در رژیم غذایی هست هم اندازه سرطان معده به شدت بالاست. محققان بر این عقیده هستن که نمیشه اندازه بالای سرطان ژاپنیا رو به ژنتیک مربوط دونست چون اندازه دچار شدن به این سرطان در بین مهاجرانی

که در آمریکا زندگی می کنن بسیار کمتره. واسه پیشگیری از این مشکل کافیه که مصرف مواد غذایی شور مانند چیپسا، بیسکوییتای شور، غذاهای کنسروی شور و چیزای دیگه ای به جز اینا رو کم کرد. علاوه بر این لازمه در بین آشپزی هم از اضافه کردن نمک زیاد به غذاهایتان دوری کنین.

نبود مصرف میوه و سبزیجات کافی
اگه رژیم غذایی بدون میوه و سبزیجات کافی باشه خطر دچار شدن به سرطان معده هم زیاد میشه. انگار میوه ها و سبزیجات تازه دارای اثرات پیشگیری کننده از سرطان معده هستن. این وسط سبزیجات سفید مانند گل کلم، تربچه، پیاز، سیر، کاسنی فرنگی و چیزای دیگه ای به جز اینا بیشترین اثر رو داره. به نظر می رسه اندازه بالای ویتامین C موجود در این مواد غذایی باعث این اثر به خصوصه.

مصرف الکل
 به گزارش پارس نازالکل اثر زیادی در آسیب مخاط گوارشی مخصوصا مخاط مری و معده داره. متأسفانه بدون پوشش محافظتی طبیعی این نواحی، اسیدهای گوارشی باعث آسیب زیاد و تحریک بافتا می شه. اینطوری هم خطر دچار شدن به سرطان معده در بین آدمایی که نوشیدنیای الکلی مصرف می کنن بیشتره.

مصرف دخانیات
مصرف دخانیات باعث آسیب به سلولای معده می شه. چون دخانیات شامل اثرات سمیه که با دود وارد بدن می شه. از طرف دیگه نیکوتین اثر زیادی در تحریک ترشحات گوارشی و اثرات منفی در مخاط معده داشته. این اثر در صورت مصرف همزمان سیگار و الکل چند برابر می شه. کارشناسان بخش سلامتی اثر زیادی در دوری از مصرف نوشیدنیای الکلی و هم اینکه دخانیات دارن.

نبود جنب و جوش بدنی
نبود جنب و جوش بدنی در بروز بعضی از سرطانا نقش داره. کارشناسان بر این عقیده هستن که ورزش واسه مقابله با سرطان مؤثره البته به شرطی که با تغذیه سالم و پر از میوه و سبزیجات تازه همراه باشه. پس به نظر می رسه داشتن سبک زندگی سالم یعنی تغذیه متعادل، جور واجور و درست به همراه ورزش منظم و سبُک روزانه بهترین راه واسه پیشگیری از بیشتر بیماریا و سرطانا از جمله سرطان معده س.

.

منبع :gahar.ir

Leave a Reply