مجله سیب سبز: ما عادت کردیم از یخچال مون به جای کمد استفاده کنیم. هر ماده خوراکی رو در یخچال می ذاریم واسه اینکه بتونیم زودتر پیدایش کنیم. اما با این کار از انرژی یخچال مون زیادتر از اندازه استفاده می کنیم و انرژی رو هدر می دیم. علاوه بر این بعضی از مواد غذایی در یخچال خراب می شن. این 11 خوراکی رو می تونین خیلی راحت خارج از یخچال نگه دارین.

1.  سس تند

سس تند اصلا نیاز به سرد نگه داشته شدن نداره، مگه اینکه رویش نوشته باشه «در یخچال نگهداری شه». سس رو می تونین بیرون از یخچال معمولا تا سه ماه نگه دارین و اصلا نگران کپک زدن اون نباشین. ترشیجات رو هم می تونین خارج از یخچال نگه دارین در شرایطی که قاشق کثیف در اون فرو نکنین.

2.  سیب زمینی

برودت بر عطر و طعم سیب زمینی اثر منفی میذاره، پس بهتره اونو در یخچال نگهداری نکنین. بهترین شرایط واسه نگهداشتن سیب زمینی قرار دادن اون در سبد یا پاکتا کاغذیه. نگهداری سیب زمینی در کیسه های پلاستیکی رطوبت رو شدید شدن می کنه و باعث زیاد شدن سرعت فساد سیب زمینی می شه. سیب زمینی بیرون از یخچال سه هفته تازه می مونه.

3. نون

اگه نون رو ظرف 4 روز مصرف می کنین، می تونین اونو بیرون از یخچال بذارین. البته این واسه نون هاییه که در طبخ اونا از جوش شیرین استفاده نشده، وگرنه به جای یخچال باید نون رو در فریزر بذارین. نون در فریزر سریع یخ می زنه و رطوبت و تازگی خود رو حفظ می کنه. نگهداری در یخچال نون رو بیات می کنه.

4. پیاز

پیاز رو هم درست مثل سیب زمینی باید در سبد یا در کیسه ای نگهداری کنین که امکان گردش هوا دور و بر اون وجود داشته باشه. یخچال پیاز رو خراب می کنه. هم اینکه یادتون باشه پیاز رو کنار سیب زمینی نذارین . رطوبت و گازهایی که از سیب زمینی منتشر می شه، می تونه باعث پوسیدگی پیاز شه.

5. باتری

خیلیا فکر می کنن نگهداری از باتریا در یخچال باعث موندگاری بیشتر اونا می شه. این عقیده درستی نیس. بهترین جا واسه نگهداری باتریا دمای اتاقه. گرما یا سرمای بیش از حد می تونه کارکرد باتریا رو کم کنه و باعث فاسد شدن سریع تر اونا شه.

6.  سیر

سیر رو می تونین تا دو ماه بدون نگرانی در دمای اتاق نگهداری کنین. هیچ قارچی جربزه نمی کنه در سیر رشد کنه! سیر رو هم باید مثل پیاز طوری ذخیره کنین که هوا بتونه از دور و بر اون عبور کنه. البته می تونین سیر له شده رو در فریزر هم نگهداری کنین و تا مدتا تازه می مونه.

7.  گوجه فرنگی

خیلی از ما گوجه فرنگی رو در یخچال نگهداری می کنیم اما میشه گوجه فرنگی رو خارج از کیسه پلاستیکی روی کانتر آشپزخانه هم نگهداری کرد. مخصوصا اگه گوجه فرنگیا کال باشن این کار به روند رسیدن اونا کمک می کنه. اونا رو می تونین در پاکت کاغذی هم نگهداری کنین.

8.  عسل

عسل هم از موادیه که نگهداری خارج از یخچال براش مناسب تره. عسل در محیط بیرون و دمای محیط خراب نمی شه به شرطی که در شیشه اونو همیشه بسته نگه دارین و چیزی داخلش نریزد. اصلا قاشق کثیف رو داخل اون نزنین چون مواد دیگه مثل خامه، زود فاسد می شن.

9.  قهوه

قهوه در یخچال نم میکشه. در واقع رطوبت مواد غذایی یخچال ممکنه به قهوه منتقل شه. بهترین جا واسه نگهداری قهوه دمای اتاقه. قهوه رو در قوطیای دربسته نگهدارین. اگه فضایی که دارین مرطوبه، می تونین یه کیسه پلاستیکی روی در قهوه بذارین و بعد در رو ببندین تا به طور کامل وکیوم شه.

10.  خشکبار

خشکبار هم درست مثل قهوه در یخچال نم می کشن. بهترین راه واسه نگهداری خشکبار گذاشتن اونا در کیسه پلاستیکی دربسته س. اونا رو در پلاستیک بریزین، هوای پلاستیک رو خالی کنین و در کمد بذارین. با این کار می تونین آجیلا رو تا 6 ماه به طور کامل تازه نگهدارین.

11. حبوبات

حبوبات ممکنه در یخچال بوی بدی به خود بگیرن. خیلی از کدبانوها حبوبات رو می خیسانند یا نیم پز می کنن و در فریزر می ذارن. اما اگه می خواین حبوبات رو خشک نگه دارین، اونا رو در دمای اتاق بذارین. بهتره اونا رو در پلاستیک یا ظروف دربسته نگهداری کنین.

Leave a Reply